Het was de profeet Zefanja

Mensen

Linde Van den Eede en Guillaume Coryn nemen deel aan De Campus Cup

  • De Campus Cup is een televisiequiz voor studententeams
  • Faculteit theologie en religiewetenschappen vaardigde voor het eerst een ploeg af
  • De vier haalden alvast de halve finale

Linde Van den Eede (links) en Guillaume Coryn (rechts) met hun teamgenoten. © Woestijnvis
Linde Van den Eede (links) en Guillaume Coryn (rechts) met hun teamgenoten. © Woestijnvis

„Dat schaaldieren ongewerveld zijn, zal ik niet snel vergeten. Want dat opende voor ons de weg naar de kwartfinales”, lacht Guillaume Coryn. Op maandag 24 mei zagen kijkers van de één-quiz De Campus Cup hem samen met drie studiegenoten aan de Leuvense faculteit theologie en religiewetenschappen, Linde Van den Eede, Jade Willaert en Ruben Terryn, een ploeg van Antwerpse chemiestudenten verslaan. Begin deze week speelden ze ook vier Gentse communicatiewetenschappers naar huis en heel binnenkort weten we waar ze komen te staan in de eregalerij van het derde seizoen van De Campus Cup.
„Hoe dan ook verbaasden we onszelf”, knikt Linde Van den Eede, die net als Jade Willaert in het tweede jaar zit. „Vorig jaar stelde ik ook al een team samen, maar het enthousiasme ontbrak en we raakten niet voorbij de preselecties.” „In onze richting zitten genoeg slimme mensen, maar weinig studenten die zin hebben om voor de camera te verschijnen”, knikt Guillaume Coryn, net als Ruben Terryn een eerstejaarsstudent. Van den Eeden: „Nu vroegen we of we ondanks corona toch langs mochten komen voor die preselectie. Ik ben immers doof, met cochleaire implantaten, en dat bemoeilijkt soms onlinecommunicatie.”
Een gesprek en een proef later zat het team in de televisiestudio, met een doventolk ter ondersteuning van Linde Van den Eede. „En vanaf de kwartfinales kwam een groep studenten en professoren mee om te supporteren”, zegt Guillaume Corryn. „In een kleine richting zoals de onze staat iedereen dicht bij elkaar.” „De eerste keer verplaatsten we ons nog met taxi’s, de volgende keer reden de proffen zelf”, knikt Linde Van den Eede.
Elke „In de kwartfinale was ‘appendix’ ons allerlaatste juiste antwoord” aflevering van De Campus Cup begint met de ronde Ontgroening, met meerkeuzevragen uit cursussen uit de eigen opleidingen van de teams. De toekomstige theologen kregen in hun eerste aflevering bijvoorbeeld een Bijbelcitaat voorgelegd dat ze moesten toeschrijven aan een van de zogenoemde kleine profeten. „Ik wist helaas helemaal niet meer wie Zefanja was, maar in de latere afleveringen konden we wel scoren op ons eigen terrein”, zegt Van den Eede. Dankzij een chemievraag over het gas in een blik Guinness kwamen de kijkers dan weer te weten dat moderne theologiestudenten de dorst vooral lessen met Tripel Karmeliet. „Ik drink alleen frisdrank, maar dat werd geknipt”, corrigeert Guillaume Corryn. Linde Van den Eede: „Ondertussen brouwde studentenkring Catechetica een eigen bier, dat we nu drinken.”
Verder in de quiz vaardigt elk team voor Blok een student af die zich razendsnel een nieuwe cursus moet eigen maken, waarbij de tegenpartij hem of haar kan storen door vragen juist te beantwoorden en waarna een kort Mondeling examen volgt. De vierde ronde is het Groepswerk, waarbij de teams een aantal foto’s te zien krijgen en nog voor ze de precieze vraag kennen, moeten inschatten hoeveel ervan ze juist zullen kunnen benoemen.
„Die ronde maakte dat ik mijn examen islam twee keer moest uitstellen door de appendix”, zegt Guillaume Coryn. „In januari moest hij net tijdens het examen zijn appendix laten verwijderen”, verklaart Linde Van den Eede. „In de kwartfinale was ‘de appendix’ ons allerlaatste juiste antwoord, dat ons het ticket naar de halve finale bezorgde. En die viel uiteraard samen met Guillaumes inhaalexamen.”

Lees meteen verder

Ik ben nog geen abonnee

Krijg 1 maand toegang
voor €5
OF

Word abonnee
voor €18
tot eind 2021

Registreer je hier