Mag een man een korte broek dragen op het werk?

Tweespraak

Bankier Servaes Hereman trekt op warme dagen de korte broek aan zodra hij thuiskomt. Op het werk verschijnt hij echter steevast met lange broek. „Een teken van respect”, zegt hij.

@ Reinhart Croon
@ Reinhart Croon

Als zelfstandig bankagent ontmoet ik voortdurend klanten. Dan zit ik steevast strak in het pak. Natuurlijk moet ik dan soms de warmte trotseren – zeker tijdens hete zomers als deze – maar toch blijf ik bewust kiezen voor een kostuumbroek en hemd met lange mouwen.
Het komt een stuk professioneler over in de ogen van mijn klanten. Ik ben er ook zeker van dat klanten er respect voor hebben en heb alvast nog nooit van een klant vernomen dat hij of zij het absurd vindt dat ik een kostuum draag. Soms wordt er…

Aan het Sint-Janscollege in Sint-Amandsberg mogen mannelijke leerkrachten in het kort voor de klas verschijnen. Leerkracht wiskunde Brecht Dekeyser kan er zich alvast helemaal in vinden.

Zodra het eerste zonnestraaltje schijnt, halen vrouwen hun kortere kleding uit de kast. ‘Rokjesdag’ is aangebroken. De man kijkt vrolijk op van al dat schoons, maar kijkt meewarig naar de eigen onderbenen. Zijn werkgever verbiedt immers de korte broek op de werkvloer.
Dat verbod leidt tot absurde toestanden. Zelf sta ik als man in het onderwijs. Ik behoor tot de 35 procent van het korps dat zich onderaan niet mag aanpassen aan het warme weer. In de vaak slecht geïsoleerde klaslokalen zonder klimaatregeling loopt de temperatuur snel o…

Lees meteen verder

Ik ben nog geen abonnee

Krijg 1 maand toegang
voor €5
OF

Word abonnee
voor €45
tot eind 2024

Registreer je hier