Dialoog met de eeuwige Ander

Zingeving

Op 1 september houdt de Kerk de Wereldgebedsdag voor de Zorg voor de Schepping. Heeft de schepping dan iets aan ons gebed, zou je je kunnen afvragen? Zal het klimaat minder ontsporen wanneer wij daarvoor bidden? Is actie niet meer aangewezen dan woorden? Is bidden in het algemeen wel nuttig? Kunnen we niet beter de handen uit de mouwen steken wanneer we onze problemen willen aanpakken? Of is dat een al te zeer nutsgerichte kijk op het gebed?

Gebed draait niet om het verkrijgen van dingen, maar om het opbouwen van een relatie met Christus. © Christof Bouweraerts
Gebed draait niet om het verkrijgen van dingen, maar om het opbouwen van een relatie met Christus. © Christof Bouweraerts

Onze bede om gesprekspartners werd alvast verhoord. Carlos Noyen is karmeliet en auteur. Katrien Sollie is medewerker in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen en vertaalt teksten voor Gewijde Ruimte en Bidden Onderweg, onlinegebedsinitiatieven van de jezuïeten.
– Stel dat iemand zegt: „Bidden voor de natuur, is dat wel zinvol? Moeten we niet de handen uit mouwen steken?” Hoe zou u reageren?
Katrien Sollie • Op Fra Angelico’s muurschildering van de aankondiging in San Marco, in Firenze, zie …

Lees meteen verder

Ik ben nog geen abonnee

Krijg 1 maand toegang
voor €5
OF

Word abonnee
voor €47
tot eind 2022

Registreer je hier