Koken met één hand

Mensen

Anneleen Leyman en Valery Termont maken een opmerkelijk kookboek

Met een keukenmes voor eenhandigen snijdt Anneleen Leyman vlot een komkommer in schijfjes. © Christof Ghyselinck
Met een keukenmes voor eenhandigen snijdt Anneleen Leyman vlot een komkommer in schijfjes. © Christof Ghyselinck

Anneleen Leyman is net terug uit Manchester, in Groot-Brittannië, waar zij en Valery Termont, beiden aan de slag in de dienst neurologie aan het UZ Gent, hun kookboek Lekker eigenhandig voorstelden op een congres. Niet slecht voor een boek voor mensen die na een beroerte, ziekte of ongeval slechts één hand kunnen gebruiken, waarin uitgeverijen niet geloofden en waarvoor beide vrouwen samen met de dienst neurologie via crowdfunding de nodige financies bijeensprokkelden.
„Ondanks het beperkte doelpubliek …

Lees meteen verder

Ik ben nog geen abonnee

Krijg 1 maand toegang
voor €5
OF

Word abonnee
voor €15
tot eind 2019

Registreer je hier