Kantelen met voedselresten

Bisdom Brugge

De Kantelkantine verenigt duurzaamheid en inzet voor mensen in armoede

Alle beschikbare ingrediënten worden verwerkt in het menu. © Liselotte Anckaert
Alle beschikbare ingrediënten worden verwerkt in het menu. © Liselotte Anckaert

Wanneer de deuren van Sconevelde, naast de kerk van Male in Sint-Kruis Brugge, openzwaaien, komt de geur van verse soep en zoet gebak ons tegemoet. Het is woensdagnamiddag en dan heerst er in het lokale dienstencentrum een gezellige sfeer. Een twintigtal vrijwilligers is er druk in de weer om een vegetarische maaltijd te bereiden. Later op de dag worden de bereide gerechten voorgeschoteld aan mensen met en zonder armoede-ervaring. De vereniging van beide doelgroepen is een van de doelstellingen van Welzijnssch…

Lees meteen verder

Ik ben nog geen abonnee

Krijg 1 maand toegang
voor €5
OF

Word abonnee
voor €45
tot eind 2024

Registreer je hier