Aan tafel in Brussel en in Ogbaku Agwu

Mensen

Maureen Duru kookt voor daklozen en helpt traditionele Afrikaanse gewassen bewaren

Maureen Duru (rechts) kookt samen met andere vrijwilligers voor mensen die in Brussel op straat leven. © Foodbridge vzw
Maureen Duru (rechts) kookt samen met andere vrijwilligers voor mensen die in Brussel op straat leven. © Foodbridge vzw

Cuisine International heette het televisieprogramma waarvoor historica Maureen Duru zo’n twintig jaar geleden werkte als producer. „Medewerkers van buitenlandse ambassades bereidden voor ons een typisch gerecht uit hun land, met ingrediënten die ze in Nigeria konden vinden”, vertelt Duru. „Een keer maakte een Belg een saus met bier. Wij waren stomverbaasd.” Het programma leerde Duru dat eten, hoe doodgewoon het ook lijkt, een complex gegeven is, nauw verbonden met je identiteit. „Beslissen of je ’s avonds witl…

Lees meteen verder

Ik ben nog geen abonnee

Krijg 1 maand toegang
voor €5
OF

Word abonnee
voor €45
tot eind 2024

Registreer je hier