Burgers als maker en producent

Op de voorgrond

Het aantal Belgische burgercollectieven nam het voorbije decennium fors toe

Bij Voedselteams, zoals dit in Heverlee, kopen burgers rechtstreeks bij boeren. © Mine Dalemans
Bij Voedselteams, zoals dit in Heverlee, kopen burgers rechtstreeks bij boeren. © Mine Dalemans

In 2015 en 2016 werden in ons land ruim tweehonderd burgercollectieven opgericht, groepen mensen die een project over zonnepanelen lanceren, de korteketenverkoop van landbouwprojecten organiseren of een coöperatieve supermarkt opstarten. Dat stelt de denktank Oikos vast in het rapport Wanneer burgers samen het heft in handen nemen, een verkennend onderzoek in opdracht van de Koning Boudewijnstichting. Uit eerder onderzoek dat enkel Vlaanderen betrof, was al gebleken dat het aantal burgercollectieven sinds onge…

Lees meteen verder

Ik ben nog geen abonnee

Krijg 1 maand toegang
voor €5
OF

Word abonnee
voor €22
tot eind 2019

Registreer je hier